Tucker & Dale vs Evil

TUCKER & DALE VS EVIL je nešto što odavno nije imalo ovako dobru prezentaciju – parodija na horor klišee.

Serijal SCARY MOVIE je najsličniji, ali ovo ostvarenje je bliže filmu SHAUN OF THE DEAD nego bizarnim gegovima iz komedija sa Leslijem Nilsenom i ekipom.
Dodatna razlika: ovaj film se, umesto zombija, sprda sa krvožednim seljanima koji nastanjuju šume i močvare srednje Amerike i tupavim tinejdžerima koji postaju njihove žrtve.

Najbolja stvar kod TUCKER & DALE VS. EVIL je jednostavna ideja. Njegovi tvorci su uzeli stari koncept koji je postao mega-popularan sa filmom TEXAS CHAINSAW MASSACRE i obrnuli stvari – grupa klinaca sa koledža koji žele dobro da se provedu na kampovanju slučajno naleće na dva prijatelja iz tih krajeva koji rade isto.

Jedini problem je što igrom nesrećnih okolnosti i nesporazuma oni postanu ubeđeni da su njih dvojica zapravo ubice, dok ovi misle da su tinejdžeri nekakav kult grupnog samoubistva.

Iz ove postavke može da slede samo krv, utrobe i smeh.

Film lagano nosi sjajni duo Tajler Labin/Alan Tudik (koji je poznat iz serije FIREFLY) i njihovo tumačenje dva prosta, ali dobrodušna tipa oko kojih ljudi ginu na veoma jezive načine. Pored toga, tvorci filma su očigledno dobro proučili materijal koji ismevaju, tako da su tu svi elementi koje inače viđamo u ovom žanru – od glupavih zaključaka i odluka, neprijatnih slučajnosti, pa sve do naslednog, ubilačkog poriva.

Ne mogu reći da mi je humor filma bio urenbesan, ali zbog sveže ideje, nenapadne realizacije i vrlo simpatičnih likova, TUCKER & DALE VS EVIL je pun pogodak za svoje autore.

Komentari: