Uskoro počinje snimanje novog RIDDICK filma

Posle dugogodišnjih priprema, Američki akcioni glumac Vin Diesel je najzad dobio dozvolu (i budžet) od studija za početak snimanja trećeg filma iz Riddick franšize.

Kultni akcioni SF film Pitch Black je 2000. godine lasirao karijeru američkog glumca Vin Diesel-a. U tom filmu on je glumio inteligentnog zatvorenika i anti-heroja Richard B. Riddick-a, koji postaje jedina nada za spas članova malog transportnog svemirskog broda koji se srušio na planetu koja je dom rase veoma ratobornih vanzemaljaca. Posle 11 godina u Holivudu on je doživeo padove (The Pacifier, Babylon A.D.) i uspone (Fast Five), a danas je internetom odjeknula vest da je dugo očekivani treći deo filma o Riddicku najzad odobren i da će za par meseci krenuti njegovo snimanje na Novom Zelandu. Za razliku od drugog filma “The Chronicles of Riddick” koji je uveo mnogo širu priču i epske odgađaje (koji se nisu baš svideli poštovaocima orginala), treći deo filma će se vratiti osnovama. Sudeći po prvim vestima, radnja ovog filma će pratiti Riddick-a koji pokušava da pobegne sa planete na kojoj ga lovi lokalna flora i fauna kao i timovi unajmljenih lovca na glave.

Ime filma trenutno nije oficijelno objavljeno ali se zna da on neće biti sniman za mlađu publiku, već će imati klasifikaciju “R” (samo za odrasle). Rejting filma je i bio kamen spoticanja kod potpisivanja ugovora sa filmskim studijom Universal, ali na kraju je vagu je preokrenula odluka Vin Disela kada je prihvatio da snimi film bez primanja plate! Nadamo se će ovako velikodušan potez Vina neće biti protraćen, i da će film sledeće godine dobro proći kod publike i kritike.

Sinopsis filma objavljen početkom ove godine:
“Betrayed by his own kind and left for dead on a desolate planet, Riddick (Diesel) fights for survival against alien predators and becomes more powerful and dangerous than ever before. Soon bounty hunters from throughout the galaxy descend on Riddick only to find themselves pawns in his greater scheme for revenge. With his enemies right where he wants them, Riddick unleashes a vicious attack of vengeance before returning to his home planet of Furya to save it from destruction.”

Komentari: