Vesti iz X-Men univerzuma

Povratak Bryan Singera X-men filmovima. Plus, James Mangold daje nove detalje o Wolverine filmu.

Iako je postigao veliki kritički i komercijalni uspeh sa prequel filmom X-Men: First Class, režiser Matthew Vaughn je odlučio da napusti režiranje nastavka od nazivom X-Men: Days of Future Past. Fox je zato odlučio da nađe najbolju moguću zamenu, a to je režiser prva dva X-men fima, Bryan Singer. Oba filma su jako dobro prihvaćena od strane kako publike, tako i kritike, te nemamo sumnje da će film biti dobar.

Radnja filma će se fokusirati na alternativnu budućnost gde će atentat na određenog vladinog službenika uticati na ionako loše raspoloženje javnoosti, što će dovesti do javnog progona svih mutanata i njihovog zatvaranja u koncentracione kampove. Jedan od mutanata uspeva da svoju svest posalje u prošlost kako bi sprečila tragične događaje u budućnosti.

Najbolje od svega, Bryan Singer je napomenuo da će možda dovesti neke od glumaca iz stare trilogije.

Film dolazi u bioskope 18. jula 2014.

S druge strane se u Wolverine kampu stvari odvijaju dobro. Režiser James Mangold  je odlučan da napravi što je moguće bolji film, obećavši da će Logan biti besniji nego ikada. Interesantno je da ovo nije prequel film, već se radnja dešava posle X-men trilogije. Po rečima režisera, Logan je dotakao bukvalno dno svojeg života. Jean Grey, žena u koju je bio beznadežno zaljubljen  je mrtva. Sve veze koje je imao sa ostalim X-men su porušene. Profesor Xavier je mrtav. Njegov svet je porušen. Odlazi u Japan, gde će doći do sudara kultura u bukvalnom smislu reči. Logan će se suočiti sa neprijateljima koji su možda opasniji od svih ostalih na koje je do sada nailazio: Političari, bogati industrijalci, Jakuze…čovek koji ceo život živi ispunjen besom, izlazi iz svoje komfort zone i upada u mrežu prevara i ubistava.

Film dolazi u bioskope 26. jula 2013.

 

Komentari: