Walking Dead: The Game

Activision najavio je da sledeće godine objavljuje novu igru iz sveta stripa (i TV serije) ”The walking dead”.

Ovaj put, nije u pitanju avantura poput Telltale Games ”The Walking dead”, već FPS. Osim činjenice da se za sada igre isto zovu (genijalan potez koji se nadamo da će Activision ipak promeniti), zna da će igrač voditi braću Dikson, tačnije Derila, koji neposredno nakon izbijanja epidemije putuju kroz dubok jug Amerike i pokušavaju da stignu do Atlante.

Najava navodi da će igrač morati da prati stanje municije, hrane i drugih potrebština standardnih za svaku zombi apokalipsu, kao i da bira između borbe i izbegavanja ”hodača”. Drugim rečima, očekujemo da igra forsirati stealth i malo manje stealth pristup, a da masovnog pokolja zombija pomoću samostrela verovatno neće biti (iako nam to deluje najprivlačnije).

Uz to, verovatno je da će, kao u delu Telltale Games, pred igrača biti stavljane razne morbidne dileme vezane za druge preživele ljude, kako bi ostali verni originalnom delu (više TV seriji nego stripu), i činjenici da su igrači odlično primili ovakve ”krvave” izbore u prethodnoj igri.

Za sada, imamo samo generički trejler, bez gameplay sekvenci, tojest, drugim rečima, samo ono što Activision trenutno želi da podeli sa nama.

Prvi prizori iz same igre odgovoriće na pitanje da li ovde može da bude nešto zanimljivo, ili je u pitanju samo brzinsko skupljanje para na popularnoj franšizi.

Forumsku diskusiju o ovoj igri pogledajte ovde.

Komentari: