Witcher 2: Assassins of Kings trejler

Jedan od najočekivanijih PC RPG naslova godine je najzad krenuo u prodaju.

Poljski studio za razvoj video igara CD Projekt RED je skoro četiri godine radio na nastavku svoje popularne igre The Witcher. Smeštena u fantazijski svet koji je opisan u knjigama Poljskog pisca Andrzej Sapkowskog, igre prate život profesionalnog vojnika Geralta od Rivije. On je pripadnig drevnog društva zvanog “witcher” koji su od svoje mladosti trenirani da budu borci protiv raznoraznih čudovišta i zaštitnici čovečanstva. Nažalost,  većina običnih ljudi ih prezire jer ih njihov trening pretvara u polu čudovišta – dobijaju bolje reflekse, vid, i mogućnost korišćenja magija.

Video igre Witcher 1 je bila veoma dobro prihvaćena kod igračke publike i dobila je veoma visoke ocene koje su hvalile njenu gameplay, grafiku kao i veliku dozu realnosti pri opisivanju sveta i karaktera koji žive u njemu. Igrač je često postavljen u ozbiljne situacije u kojima nema lakih odluka, a sistem grananja gameplaya je povećao dozu realnosti (igra se može završiti na nekoliko načina, i neki od članova družine mogu da poginu). Najnovija igra Witcher 2: Assassins of Kings sa sobom donosi novi i veoma poboljšani grafički engine koji će na najvećim podešavanjima baciti na kolena i najjače PC sisteme. Za sada je najavljena samo PC verzija u koja apsolutno iskorišćava sve mogućnosti trenutnog hardwarea, a eventualne konzolne verzije će imati mnogo slabiju grafiku. Pored grafike, igra nudi mnogo poboljšanja u gameplayu, odsustvu load ekrana, kvalitetnim voiceoverima kao i dugačkom singleplayer kampanjom koja traje preko 30 sati.

Ako ste iole fan roleplauying žanra (i ako ste donekle razočarani potezom Biowarea da totalno “konzolizuje” Dragon Age 2 i ograniči sve aspekte te igre) onda će te sigurbi uživati u ovoj igri. Ni na jednom delu igre se nije štedelo, i to se može osetiti već u početnim deonicama igre.

Komentari: