X-Men: First Class dobija nastavak!

Režiser Matthew Vaughn i orginalna glumačka postava su dobili još jednu šansu da prikažu svoje supermoći na filmskom platnu.

I pored velikog napora Marvela i Diznija da fanovima donesu svoj legendarni tim Avengers na ekran, lagano praveći filmove koje prate avanture Iron Man-a, Thor-a i Kapetana Amerike, FOX-ov superherojski film koji je 2011. godine od kritičara i publike dobio naveće reči hvale je Matthew Vaughn-ov X-Men: First Class! Smešten u turbulentno doba hladnog rata, i ranih dana pojavljivanja “mutantnog gena”, First Class je na mračniji i realniji način uspeo da opiše događaje oformljavanja udruženja X-Men i “origin” priče njihovih najuticajnijih članova – Profesora Charlsa Xavier-a (koga je igrao James McAvoy) i Erik Lensherr-a (čiju je tranziciju u negativca Magneta fantastično odlumeo Michael Fassbender).

Posle troškova od oko 150 miliona dolara, odličnih kritika i zarade na internacionalnim bioskopskim blagajnama od 350 miliona dolara, studio FOX se nije puno premišljao i dao je narudžbinu za snimanje nastavka. First Class je orginalno bio zamišljen kao trilogija, a u ovim ranim stadijumima produkcije nastavka je jedino poznazo da će Simon Kinberg biti zadužen da napiše scenario (pre ovoga je bio ko-pisac scenarija za X-Men: The Last Stand i ko-producent First Class-a) i da će se  Matthew Vaughn vratiti u režisersku stolicu. Što se glumaca tiče, verujemo da ih je FOX ugovorno obavezao da robuju za njih u sledećih par nastavaka (zašta će sigurno biti veoma dobro novčano nagrađeni).

 

Komentari: